10.01.2022 00:16

Investiții pentru modernizarea Spitalului Județean

Investiții pentru modernizarea Spitalului Județean
Galerie foto

*Consiliul Județean Dâmbovița are în plan o serie de proiecte cu o valoarea totală de apoape 36 milioane lei noi *Construirea unui Ambulatoriu de Specialitate și modernizarea Unității de Primiri Urgențe sunt doar câteva dintre ele, iar unitatea medicală a scos, totodată, la concurs numeroase posturi de medici

 

Pentru a veni în sprijinul personalului medical, Consiliul Județean Dâmbovița și-a propus să realizeze mai multe proiecte ce vizează modernizarea și dotarea SJUT. Dintre acestea, amintim: „Construire Ambulatoriu de Specialitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, în valoare de peste 18.000.000 de lei; „Extinderea, modernizarea și reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean”, valoarea totală a proiectului fiind de peste 8.100.000 lei; „Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf”, proiect a cărui valoare estimată este de 2.000.000 de Euro.

Totodată, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, scoate la concurs 21 de posturi de medici specialiști. Această acțiune, care se înscrie în demersurile președintelui Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan - de modernizare și eficientizare a sistemului sanitar dâmbovițean, face parte din proiectul „Sănătate pentru Dâmbovița”, lansat în luna septembrie 2021. În fiecare secție a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dar și în punctele de lucru din județ, vor lucra medici bine pregătiți din punct de vedere profesional și într-un număr suficient de mare încât asistența medicală dâmbovițeană să răspundă cât mai bine solicitărilor pacienților.           

Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Vreau să rezolvăm toate nevoile medicale ale dâmbovițenilor. Îi așteptăm cu mult entuziasm pe viitori medici care vor alege să profeseze în Dâmbovița. Îi asigur de la început, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, că, împreună cu toți colegii, vom fi alături de Spitalul Județean din Târgoviște, și cum am spus din prima zi de mandat, prioritatea numărul zero este și va fi sănătatea cetățenilor”. Reamintim faptul că, anul trecut, alți 12 medici tineri au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

V.A.