21.07.2022 00:19

Investiții masive în reabilitarea școlilor

Investiții masive în reabilitarea școlilor
Galerie foto

*Recent, în prim-planul atenției a fost Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, unitate de învățământ „schimbată la față” în cadrul unui proiect în valoare de peste 22 milioane lei

 

Autoritățile municipale din Târgoviște profită de perioada verii pentru a „tura” la maxim șantierele care vizează unitățile de învățământ târgoviștene intrate în proces de modernizare și reabilitare. Recent, în prim-planul atenției a fost  Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, unitate de învățământ „schimbată la față” în cadrul unui proiect în valoare de peste 22 milioane lei. Fondurile provin din finanțări nerambursabile europene, obținute de Primăria municipiului Târgoviște.

„Continuăm investițiile care vizează școlile târgoviștene! Am fost prezent pe șantierul care are ca obiect extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, unitate de învățământ transformată total în cadrul unui proiect în valoare de 22.487.266, 06 lei, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene! În baza investiției, se realizează următoarele intervenții: Reabilitarea integrală a corpului principal de clădire (Înlocuire tâmplărie; Refacerea instalației electrice; Înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți; Anvelopare; Finisaje interioare si exterioare; Modernizare grupuri sanitare; Sistem de supraveghere video; Sistem de comunicare audio;). Reabilitarea sălii de sport (Supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică; Anvelopare; Înlocuire tâmplărie;) Construire sală de festivități și corp administrativ; amenajarea curții și a bazei sportive (asfaltare; amenajarea a două terenuri de baschet; amenajare peisagistică; construire teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă și tribună; pistă atletism din tartan, groapă de nisip. Unitatea de învățământ va beneficia si de mobilier, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

V.A.