25.04.2024 00:16

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Galerie foto

Primarul comunei Dobra, Daniel Nica, a făcut publice planurile pentru modernizarea infrastructurii educaționale din comună, subliniind necesitatea îmbunătățirii condițiilor de învățare pentru copiii și tinerii din întreaga localitate.

Într-o declarație recentă, primarul Daniel Nica a detaliat proiectele majore pe care le are în implementare. Unul dintre acestea este modernizarea Școlii Gimnaziale din Dobra, pentru care se intenționează depunerea unui proiect în valoare de 6.600.000 de lei prin Programul Operațional Regional (POR). Scopul acestui proiect este crearea unui mediu educațional modern și funcțional, adaptat nevoilor actuale ale elevilor și cadrelor didactice.

În plus, pentru Școala „Iulian Rusu” din Mărcești, a fost deja depus un proiect în valoare de 1.900.000 de lei prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest proiect vizează reabilitarea moderată a instituției și se află în prezent în etapa de pregătire pentru licitația publică. În contextul dotării școlilor, primarul Daniel Nica a anunțat depunerea unui alt proiect prin Ministerul Învățământului.

Am demarat proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii educaționale în comuna noastră. La toate unitățile de învățământ din ambele sate se vor face investiții semnificative. La Grădinița din Dobra, lucrările avansează rapid, incluzând anveloparea exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului, înlocuirea instalației electrice și introducerea unui sistem de încălzire eficient cu pompe de căldură. De asemenea, se vor monta panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare a energiei electrice, alături de alte investiții, toate având ca scop asigurarea celor mai bune condiții pentru copii”, a declarat primarul Daniel Nica.

 


Ștefan Khalil