21.02.2024 00:20

Investiții majore în infrastructura educațională la Târgoviște

Investiții majore în infrastructura educațională la Târgoviște
Galerie foto

*Acest efort, finanțat în principal din fonduri europene, are ca obiectiv dotarea și echiparea a 31 de unități de învățământ din oraș

 

 

Ștefan Khalil


 

Municipiul Târgoviște se află în mijlocul unei transformări educaționale majore, iar ultima achiziție de marcă este o mașină automată de brodat, de ultimă generație, destinată atelierului de textile - pielărie al Liceului Tehnologic „Spiru Haret”. Acest pas face parte dintr-un proiect amplu de modernizare și dotare a unităților de învățământ din municipiu, în valoare de aproape 36 de milioane de lei.

Primarul Daniel Cristian Stan a subliniat că investiția nu se oprește la achiziționarea mașinii de brodat, ci face parte dintr-un proiect de a moderniza infrastructura educațională din Târgoviște. Acest efort, finanțat în principal din fonduri europene, are ca obiectiv dotarea și echiparea a 31 de unități de învățământ din oraș.

Printre elementele proiectului se numără: Dotarea a 18 laboratoare de informatică în întregime. Echiparea a 536 de săli de clasă cu echipamente digitale. Furnizarea de mobilier și materiale didactice pentru 442 de săli de clasă. Dotarea a 16 laboratoare de științe cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Echiparea a 67 de cabinete și săli de sport cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale. Dotarea a 6 ateliere de practică cu materiale și echipamente de specialitate, inclusiv componente digitale, conform standardelor de pregătire profesională în vigoare.

Astfel, modernizarea infrastructurii educaționale târgoviștene continuă.