29.01.2024 00:14

Investiții de peste 10 milioane de euro în acest an la Voinești

Investiții de peste 10 milioane de euro în acest an la Voinești
Galerie foto

*„Avem lucrări pe fonduri europene, lucrări pe fonduri guvernamentale, lucrări pe Programul Județean de Dezvoltare Locală, dar sunt lucrări pe care le vom realiza și din bugetul local”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț

 

Violeta Stanciu


Joi , 25 ianuarie 2024, în ședința ordinară a Consiliului Local de la Voinești, cu votul tuturor consilierilor locali a fost adoptat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Voinești pe anul 2024. Primarul comunei, Sandu Gabriel Dănuț ne-a declarat că este un buget bine structurat, singurul capitol deficitar fiind  salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap pe ultimul trimestru al anului, dar situația se poate remedia la rectificarea bugetară.

„La un singur capitol aș putea să spun că suntem deficitari în sensul că nu avem acoperite salariile pentru asistenți personali în ultimul trimestru al anului, dar cred că rectificările bugetare ulterioare ne vor ajuta să acoperim și aceste cheltuieli. Când spun că este un buget bine structurat mă refer la faptul că în anul 2024 comuna Voinești are în derulare lucrări sau urmează să implementeze obiective de investiții de peste 10 milioane de euro, adică 50 milioane de lei, mai pe înțelesul tuturor 500 miliarde lei vechi. Avem lucrări pe fonduri europene, lucrări pe fonduri guvernamentale, lucrări pe Programul Județean de Dezvoltare Locală, dar sunt lucrări pe care le vom realiza și din bugetul local”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.