27.07.2022 00:19

Investiții de amploare în infrastructură

Investiții de amploare în infrastructură
Galerie foto

*Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie, cu figuri geometrice, astfel încât acesta să fie atractiv pentru copii! *„Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla”

 

Primăria Municipiului Târgoviște a demarat o amplă acțiune de reabilitare și modernizare a trotuarelor din fața blocurilor de pe Calea București! Ieri, primarul orașului, Cristian Stan a susținut o conferință de presă în zonă, fiind însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, dar și de administratorul public Gabriel Boriga. Investiția este binevenită, mai ales că zona pietonală se afla de ani buni într-un stadiu avansat de degradare, pentru că nu s-a mai intervenit de 30-40 de ani, după cum a declarat primarul Cristian Stan. Investiția este finanțată din bugetul propriu al municipiului Târgoviște.

„Primăria Târgoviște implementează aici un proiect important de refacere a întregii zone pietonale din fața blocurilor H. Este vorba de un prim proiect care este implementat în această zonă. Asemenea investiții vor continua… Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie, sau aproape roșu, urmând să fie puse și niște figuri geometrice astfel încât întreg pavimentul să fie foarte atractiv pentru copii. Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul săptămânii, în 2-3 zile va fi gata întreaga zonă, urmând ca după aceea să se aplice și desenele, care sunt convins că vor atrage foarte mulți copii în această zonă. Este un proiect implementat din bugetul propriu al municipiului Târgoviște, de altfel în perioada următoare vor debuta alte asemenea proiecte și aș da exemplu proiectul care vizează noua parcare ce va fi realizată în zona străzii Diaconu Coresi din microraionul IV, acolo unde pe locația unei foste centrale termice va fi făcută o parcare nouă. De asemenea, lucrări de acest tip vor continua și în Cartierul Mihai Viteazul (microraionul IX) și în multe alte zone din municipiul Târgoviște.

De altfel, acest proiect prin care fostele puncte termice, acum degradate, fie vor fi transformate, fie vor fi demolate, iar pe locul acestora urmează să fie construite parcări… Este vorba de lucrări derulate, în cea mai mare parte, din bugetul local. În această zonă rampele sunt realizate cu asfalt normal, urmând ca zona pietonală să fie făcută cu un asfalt de o culoare diferită astfel încât să arate și foarte bine, să atragă și copiii și să oferim și zonei acesteia o investiție de care avea nevoie, pentru că pavimentul anterior cred că avea undeva la 30-40 de ani și era foarte deteriorat. Mozaicul era foarte greu de realizat și de înlocuit, a trebuit să scoatem tot ce era înainte, s-a pus o șapă pentru rezistență și acum se toarnă asfaltul”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan la conferința de presă din teren.

 

 

 

Violeta Stanciu