15.03.2023 00:19

Investiții ample prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027

Investiții ample prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027
Galerie foto

*Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a participat la Călărași la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027 *,,Vor fi disponibile programe prin care vor crește investițiile productive și se vor crea noi de locuri de muncă’’

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat ieri la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, eveniment care a avut loc la Călărași.  Potrivit acestuia, subiectele au fost deosebit de importante pentru viitoarele proiecte finanțate din fonduri europene, respectiv pentru  îmbunătățirea rețelei de drumuri județene în Dâmbovița și dezvoltarea mediului privat dâmbovițean.

„Consiliul Județean Dâmbovița are deja pregătite două proiecte de infrastructură rutieră, urmând să solicite finanțare europeană pentru:  - Modernizarea a 60 de km de drumuri județene prin «Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin medernizarea DJ 712 (Pucioasa-Brănești-Vulcana-Pandele-Șotânga-Târgoviște) , DJ 720 C (Gura Ocniței- Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca-Bucșani- Mărcești- Finta- Postârnacu-DN 1A)». Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 65.000.000 de euro (cu TVA); - Modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina- Peștera. Vom construi un drum nou, cu o lungime de 3,7 km, care va lega DN 71 de DJ 714, dar vom moderniza și traseul Glod - Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina - Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările presupun și construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara. Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximativ 66.000.000 de euro (TVA inclus). De asemenea, mediul privat din Dâmbovița are o serie de oportunități de atragere a fondurilor europene. Vor fi disponibile programe prin care vor crește investițiile productive și se vor crea noi de locuri de muncă. Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 reprezintă o altă etapă importantă pentru județul Dâmbovița! Investițiile în infrastructură, în dezvoltarea de servicii pentru siguranța și în beneficiul dâmbovițenilor, dar și liniile de finanțare specifice mediului de afaceri, sunt cheia dezvoltării fiecărei comunități dâmbovițene”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu