01.07.2022 00:19

Investiții ample în infrastructura școlară

Investiții ample în infrastructura școlară
Galerie foto

*Școala Gimnazială „Radu cel Mare” nr. 10 va face obiectul unui proiect în valoare de peste 8.000.000 lei, prin care întreg imobilul va fi schimbat radical și modernizat

 

O altă unitate de învățământ din municipiul Târgoviște va fi modernizată! Este vorba despre Școala Gimnazială „Radu cel Mare” Nr 10, pentru care Primăria Târgoviște a primit zilele trecute rezultatul evaluării cererii de finanțare depuse de către Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR, componenta 5 - Valul renovării, operațiunea B.2: „Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Astfel, unitatea de învățământ amintită va face obiectul unui proiect în valoare de peste 8.000.000 lei, prin care întreg imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, etc.

„Precizăm că ne aflăm în plin proces de obținere a finanțărilor pentru reabilitarea mai multor unități de învățământ, astfel încât, până la finalul anului, să identificăm soluții financiare pentru rezolvarea, în mare măsură, a problemelor care mai persistă încă pe componenta de infrastructură educațională!”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ștefan Khalil