12.02.2024 00:18

Investiții ample în educație și infrastructură la Pucioasa

Investiții ample în educație și infrastructură la Pucioasa
Galerie foto

*Autoritățile locale au demarat lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în trei cartiere ale orașului, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea vieții pentru locuitorii din acele zone

 

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a prezentat recent progresele investițiilor demarate în zona centrală, cu accent pe proiectul Grădiniței „Prichindel”. Acesta a subliniat că investiția va aduce educația la un nivel superior în comunitate.

Proiectul, desfășurat prin intermediul programului Axa 13, marchează începutul unui plan amplu de modernizare și dezvoltare a zonei, cu un accent deosebit pe investițiile în educație și infrastructură. Grădinița „Prichindel” este proiectată să devină una dintre cele mai moderne din regiune, oferind facilități de top precum un loc de joacă modern, un amfiteatru în aer liber, opt săli de clasă și șapte dormitoare.

Primarul Constantin Ana a accentuat importanța separării spațiului destinat învățării de cel pentru odihnă, creând astfel un mediu optim pentru dezvoltarea copiilor. De asemenea, acesta a menționat că investiția în Grădinița „Prichindel” face parte dintr-un efort mai larg de transformare a orașului Pucioasa.

„Am început un proiect revoluționar pentru Grădinița «Prichindel». Avem un loc de joacă modern, avem și un amfiteatru în exterior. Mai sunt și opt săli de clasă și șapte dormitoare. Nu vrem să mai suprapunem locul în care învățăm cu cel în care dormim. Avem o bucătărie deja dotată cu tot ce trebuie. Cred că va fi una dintre cele mai moderne grădinițe pe care le-am văzut”, a declarat primarul Constantin Ana.

În plus față de Grădinița „Prichindel”, autoritățile locale au demarat lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în trei cartiere ale orașului, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea vieții pentru locuitorii din acele zone. De asemenea, Biblioteca din Pucioasa se află în plin proces de reabilitare, iar recent finalizata Piața Cartaxo din zona centrală a orașului aduce un nou aspect și funcționalitate acestei zone.

„Cu voia Domnului, ultimul proiect al nostru va fi modernizarea și extinderea Primăriei. Am lăsat-o ultima pentru că așa este normal, într-o comunitate te ocupi mai întâi de restul problemelor, după de casa noastră”, a mai adăugat primarul Constantin Ana.

 

 

Ștefan Khalil