28.04.2015 00:11

Întrunire a Comitetului director al Patronatului Presei din România ROMEDIA

Întrunire a Comitetului director al Patronatului Presei din România ROMEDIA
Galerie foto

❚ S-au abordat problemele presei scrise, dar și din audiovizual ❚ S-au căutat și găsit soluții pentru revitalizarea acțiunilor patronilor de presă, cu toate problemele cu care se confruntă aceasta ❚ Inclusiv presiunea uriașă asupra radiourilor pentru drepturile de autor care se duc, majoritatea, în străinătate! ❚ Patronatul Presei a renăscut

comunicat de presă


La Brașov, la „Casa Ezio”, s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Director al Patronatului Presei din România ROMEDIA. Problemele actuale ale presei au fost prezentate de președintele Patronatului Presei, Valentin Popescu, cele mai grave fiind legate de situația presei scrise, ajunsă să dispară, transferându-se în cel mai fericit caz pe internet, multe publicații și trusturi media având serioase probleme în această perioadă. Când în toată Europa există o atenție importantă pentru protejarea presei, în România NU se întâmplă nimic.

În cadrul întrevederii s-a analizat situația patronatului, dar și a tuturor instituțiilor media din România. Au fost prezenți conducătorii mai multor instituții mass-media care s-au înscris în Patronatul Presei, în acest moment, dar și reprezentanți ai unor firme specializate în realizarea de proiecte cu fonduri europene care au oferit potențiale direcții de acțiune pentru patronat, în viitor.

Acțiunea de relansare a activității patronatului va necesita câțiva pași extrem de dinamici, în perioada imediat următoare, astfel că, în timp, lucrurile vor evolua către aducerea în centrul de interes a celei mai importante instituții patronale din domeniul presei din România ROMEDIA.

 

Biroul de presă