20.06.2022 00:17

Intervenție Salvamont în Valea Brătei

*Din cauza zonei accidentate, efectelor vremii din ultima perioadă, transportul victimei a fost unul dificil și a durat o oră jumătate

 

În urma unui apel primit ieri, 19 iunie 2022, în jurul orei 11:00, din partea Dispeceratului Unic 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată să intervină. Din informațiile primite, persoana accidentată se afla pe traseul turistic ce face legătură între Podul cu Flori și Cantonul Bratei, prezentând un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a se deplasa.

O echipă formată din 5 salvatori montani de la Baza Peștera a plecat spre locul mai sus indicat, ajungând la victimă într-o oră. Aceasta prezenta dureri în zona maleolară externă și internă cauzate de o alunecare pe o porțiune abruptă a traseului. A fost imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor vacuum, iar victima a fost transportată  cu ajutorul tărgii UT 2000 către Cantonul Brătei unde a fost predată unei ambulanțe din cadrul SMURD Fieni.

În momentul de față este la Spitalul Județean Târgoviște și se află în afară oricărui pericol. Din cauza zonei accidentate, efectelor vremii din ultima perioadă, transportul victimei a fost unul dificil și a durat o oră jumătate.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul de nădejde când este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația Salvamont și aplicația APEL 112”, a precizat Deaconescu Ștefan Răzvan, Șef Serviciu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

 

V.A.