19.01.2022 00:14

Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?

Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Galerie foto

*În județul Dâmbovița nu este nici un liceu care să aibă și un profil pentru copiii cu nevoi speciale. În cazul în care o familie dorește să-și trimită copilul mai departe de clasa a 10-a, atunci, acesta va fi integrat în învățământul de masă

 

Copiii cu nevoi speciale vor fi introduși în sistemul învățământului de masă, cel puțin așa arată proiectul ,,României educate”. Județul Dâmbovița are o singură școală cu învățământ special. Este vorba despre Școala Specială din municipiul Târgoviște. Copiii de la această unitate de învățământ își pot desfășura activitatea până la clasa a 10-a. În județul Dâmbovița nu este nici un liceu care să aibă și un profil pentru copiii cu nevoi speciale. În cazul în care o familie dorește să-și trimită copilul mai departe de clasa a 10-a, atunci, acesta va fi integrat în învățământul de masă.

Proiectul „României educate” prevede ca și tinerii cu dizabilități să își desfășoare activitatea academică la orice unitate de învățământ, astfel încât să fie diminuat fenomenul de discriminare al elevilor cu dizabilități. Totuși, multe familii, aflate în situații speciale, se tem să-și ducă copiii într-un mediu nou, în care ar putea să nu se adapteze.

De asemenea, în spațiul public ar fi apărut zvonul că mai multe unități de învățământ special din România s-ar putea desființa, astfel, tot mai mulți copii cu dizabilități ar fi introduși în învățământul de masă. Reacțiile pe rețelele de socializare nu ar fi fost tocmai unele pozitive, mulți oameni spunând că discriminarea copiilor cu dizabilități s-ar accentua.

 

 

Ștefan Khalil