06.01.2022 00:18

Întârzieri pentru proiectul CJD al telegondolei urbane

Întârzieri pentru proiectul CJD al telegondolei urbane
Galerie foto

*Telegondola va lega cele două monumente istorice, Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu. Acestea sunt obiective istorice, iar Consiliul Județean a avut nevoie de aviz de la Ministerul Culturii, care a fost obținut abia după șase luni

*Conducerea CJD nu a dorit ca proiectul să fie scos la licitație până când nu erau toate documentele necesare la dosar

 

Ștefan Khalil


 

Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița pentru instalarea telegondolei urbane în municipiul Târgoviște a întârziat din cauza faptului că Ministerul Culturii a oferit târziu avizul pentru realizarea operațiunii. Telegondola va lega cele două monumente istorice, Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu.

Acestea sunt obiective istorice, iar Consiliul Județean a avut nevoie de aviz de la Ministerul Culturii, care a fost obținut abia după șase luni. Conducerea CJD nu a dorit ca proiectul să fie scos la licitație până când nu erau toate documentele necesare la dosar. Investiția se ridică la valoarea de 15 milioane de euro și este eligibilă pentru fonduri europene.

„În ceea ce privește proiectul nostru pentru telegondolă…suntem în fază de achiziție publică privind studiul de fezabilitate. Am avut și șase luni de zile până am primit un aviz din partea Ministerului Culturii privind zona în care vine și în care pleacă telegondola, deoarece vor fi două zone istorice. Nu am vrut să riscăm să scoatem la licitație un asemenea proiect. Suntem eligibili anul acesta pe POR 100% la capitolul de turism și cultură, valoarea estimativă pe care o avem astăzi este de 15 milioane de euro. Ne încadrăm pe axa investiției de turism fără nicio problemă”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.