01.02.2023 00:13

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural
Galerie foto

Ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița a avut loc ieri, 31 ianuarie și a fost condusă de subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu. Primul punct de pe ordinea de zi a constat în prezentarea proiectului de Hotărâre pentru aprobarea tematicii orientative a ședințelor lunare ale Colegiului Prefectural din anul 2023, la nivelul județului Dâmbovița. Al doilea punct de pe ordinea de zi a constat în prezentarea raportului privind activitatea desfășurată în anul 2022 pentru aplicarea unitară a legilor și a altor acte normative care reglementează domeniul muncii, relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă, raport prezentat de inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

Numărul contractelor de muncă a crescut semnificativ în 2022

De la  inspectorul șef al ITM Dâmbovița, ing. Marius Lixandru, am aflat că la nivelul județului Dâmbovița, la începutul anului 2022, erau 90.767 de contracte de muncă, iar la finalul anului au fost înregistrate 92.808, ceea ce înseamnă o creștere efectivă de 2000 de contracte de muncă. „Mă bucur că este această creștere a numărului de contracte de muncă, semn că acțiunile noastre din teritoriu au dat roade, dar și angajatorii au înțeles că trebuie să lucreze legal”, a transmis Marius Lixandru, inspector șef al ITM Dâmbovița.

La punctul diverse, subprefectul Corneliu Sălișteanu a ridicat problema evenimentelor nefericite cauzate de vremea rea din ultimele zile în județul Dâmbovița. Acesta a vorbit în primul rând despre căderile de tensiune care s-au înregistrat săptămâna trecută, explicând faptul că județul Dâmbovița a fost sub Cod Portocaliu zonal de vreme rea, astfel, au avut loc mai multe avarii în județ. Totodată, acesta a explicat și faptul că au fost mai multe accidente rutiere, din cauza echipări greșite a autovehiculelor. „Am văzut că în spațiul public au fost câteva tensiuni legate de evenimentele din zilele în care Dâmbovița a fost sub cod Portocaliu zonal de vânt și ninsoare. Vreau să precizez că s-a intervenit în timp util pentru remedierea acestor inconveniente. Sunt normale și aceste scenarii în perioada iernii. Au fost de asemenea înregistrate mai multe accidente rutiere din cauza echipării necorespunzătoare a autovehiculelor”, a transmis subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu.

 

 

Ștefan Khalil