05.09.2016 00:17

Înnoirea parcului auto, prioritară la Societatea Lucrări Drumuri și Poduri

Înnoirea parcului auto, prioritară la Societatea Lucrări Drumuri și Poduri
Galerie foto

❚ În urma rezultatelor economice bune, societatea încearcă să schimbe utilajele, cele mai multe învechite ❚ „O investiție serioasă în utilaje înseamnă o valoare foarte mare. Încercăm ușor- ușor, an de an, să înnoim parcul auto”, ne-a declarat directorul Mihail Cristian Avanu

Interviu cu ec. Mihail Cristian Avanu, directorul general al SC Lucrări, Drumuri și Poduri (LDP) Dâmbovița SA

VIOLETA STANCIU


Rep.: De la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, am aflat că se intenționează axarea societății SC LDP SA mai mult pe lucrări de întreținere și mai puțin sau chiar deloc pe cele de investiții. Dumneavoastră împărtășiți această idee?

- Rămâne de văzut ce se va întâmpla începând de anul viitor. Eu zic că nu va fi așa, dar vom vedea, încă e prematur să ne pronunțăm. Suntem în discuții. În prezent avem în desfășurare atât lucrări de investiții, cât și de întreținere.

Rep.: Multe dintre lucrările pe care le aveți sunt pe OG 28/2013. Banii de la guvern vin la timp?

- Da, vin la timp. Din punctul acesta de vedere, nu sunt probleme cu decontarea lucrărilor pe OG 28. Fondurile pentru investiții ne vin de la CJD și de la Guvern, pe OG 28.

Rep.: Fonduri europene puteți să accesați la SC LDP SA?

- Momentan cam toate axele pe care le știu eu sunt destinate societăților private, nu celor cu capital de stat. O să vedem ce spun noile ghiduri de finanțare. Dacă se va putea să reușim să ne încadrăm și noi pentru un proiect de modernizare a utilajelor pe care le avem, ar fi foarte bine.

Rep.: Cum se prezintă în momentul de față starea utilajelor pe care le aveți în dotare?

- Sunt utilaje destul de învechite, dar avem și utilaje noi și mă refer în principal la stația de asfalt de unde pleacă producția noastră. Pe aceasta o avem din 2007-2008. Ne-am mai dotat, la sfârșitul anului trecut - începutul anului acesta, cu utilaje pentru ceea ce înseamnă deszăpezire. Avem în plan, în perioada următoare, să mai achiziționăm câteva utilaje, pentru a putea înnoi măcar o parte din parcul de utilaje pe care îl avem.

Rep.: De unde vin fondurile pentru modernizarea parcului auto?

- Fondurile vin din profitul realizat de societatea noastră. SC LDP Dâmbovița SA a avut un profit bun la sfârșitul anului trecut, în jur de 25 miliarde lei vechi. O parte din profit a mers către dividende, la CJD, cum este și normal, iar o parte l-am oprit pentru investițiile pe care vrem să le facem anul acesta. Mă refer la câteva utilaje, pentru că o investiție serioasă în utilaje înseamnă o valoare foarte mare. Încercăm ușoru șor, an de an, să înnoim parcul auto.