22.08.2019 00:24

Infrastructura Târgoviștei, în plină modernizare

Infrastructura Târgoviștei, în plină modernizare
Galerie foto

* Procesul de dezafectare a garajelor din Microraionul 3 a ajuns aproape de final, acestea fiind înlocuite cu parcări spațioase pentru locuitorii zonei

 

Ștefan Khalil


 

Reprezentanții administrației locale târgoviștene, prin primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Cătălin Rădulescu și Monica Ilie, au inspectat ieri stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a parcării din spatele blocurilor 16-19, din Microraionul 3 al municipiului Târgoviște. Procesul de dezafectare a garajelor din acea zonă a ajuns aproape de final, acestea fiind înlocuite cu parcări spațioase pentru locuitorii zonei. De asemenea, Mircoraionul numărul 3 din Târgoviște face obiectul unor ample lucrări de modernizare și de reabilitare.

„Am început lucrările undeva în toamna anului trecut, parcarea din spatele blocurilor C6 și C10, iar acum am continuat în spatele blocurilor C, cu reabilitarea inclusiv a locurilor  de joacă care există acolo, în contextul în care, la sfârșitul anului 2017, a mai construit un loc de joacă tot în acea zonă. Acum (n.n. ieri) suntem în zona blocurilor 16, 17, 18, 19, de asemenea din Microraionul numărul 3, aici unde se derulează lucrări importante de reabilitare și de modernizare. De asemenea, blocurile de 0-1 și de 0-2, plus blocurile 11 și 12 vor beneficia în perioada următoare de niște parcări moderne, de niște parcări de natură să satisfacă cerințele din această zonă și din acest cartier”, a punctat primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul a mai declarat că până acum au fost reabilitați aproximativ 18.000 mp de parcări. Urmează ca începând chiar din această săptămână să se procedeze la dezafectarea garajelor din cea mai mare parcare a Microraionului 3. Parcarea din spatele blocurilor 16, 17, 18 și 19 va fi finalizată, iar prin aceste investiții, Microraionul numărul 3 se va schimba radical la ceea ce înseamnă infrastructură. În această zonă se mai lucrează și la Școala numărul 13, „Matei Basarab”, la care se face cea mai mare investiție implementată vreodată în municipiul Târgoviște la o unitate de învățământ.

,,Mai adăugăm și faptul că prin Compania Națională de Investiții, exact lângă Școala 13, unde este în momentul de față sala clubului sportiv școlar, se va face o nouă bază sportivă. Avem o imagine destul de clară a ceea au însemnat investițiile administrației publice locale în această zonă”, a mai completat edilul Cristian Daniel Stan.

La final vor fi  probabil peste 1000 de parcare, conform calculelor făcute de autorități.  Edilul a mai precizat că vor continua lucrările de investiții în Microraioanele 2, 4 și 9, unde mai sunt zone care au nevoie de intervenția administrației publice locale.