20.06.2022 00:19

Infrastructura rutieră, între lucrări ample de reabilitare

Infrastructura rutieră, între lucrări ample de reabilitare
Galerie foto

*Proiectul de modernizare a Bulevardului Regele Carol I din Târgoviște a ajuns aproape de final *În cadrul unui alt proiect, vor fi modernizate numai puțin de 17 străzi din municipiul Târgoviște, cu o lungim de 12 kilometri

 

Proiectul de modernizare a Bulevardului Regele Carol I  din Târgoviște a ajuns aproape de final. Urmează ca în aceste zile să fie trasate și liniile de marcaj. De asemenea, la această dată, cu excepția sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul I.C. Brătianu, au fost deja turnate cele două straturi de asfalt pe întreaga stradă și se ridică la cotă ultimele capace de canalizare.Intervențiile au presupus refacerea integrală a părții carosabile, inclusiv a terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, dar și refacerea trotuarelor, inclusiv înlocuirea bordurilor existente, deteriorate, cu borduri de granit.

Totodată, în zona trotuarului, s-a realizat canalizație pentru cabluri tip NetCity în vederea introducerii în subteran a tuturor rețelelor deținătorilor de utilități. În apropiere, se mai desfășoară lucrările de reabilitare și modernizare pentru Bulevardul Mircea cel Bătrân. Pentru acest proiect, lucrările presupun refacerea integrală a parții carosabile, turnarea a două straturi de asfalt, dar și refacerea trotuarelor, inclusiv înlocuirea bordurilor existente, deteriorate, tot cu borduri de granit.  

O altă arteră rutieră modernizată în cadrul aceluiași proiect a fost strada Locotenent Stancu Ion.  Investițiile privind infrastructura rutieră nu se vor opri aici. În cadrul unui alt proiect, vor fi modernizate numai puțin de 17 străzi din municipiul Târgoviște, cu o lungim de 12 kilometri. Acestea vor fi reabilitate în cadrul Programului Național Anghel Saligny.

 

 

Ștefan Khalil