14.03.2023 00:16

Infrastructura feroviară dâmbovițeană va fi reabilitată

Infrastructura feroviară dâmbovițeană va fi reabilitată
Galerie foto

*Pentru acest lucru, însă, Ministerul Transporturilor trebuie să ridice restricțiile de viteză în anumite zone. Un exemplu este tronsonul Târgoviște – Titu, unde se circulă cu viteză foarte mică din cauza stării căii ferate

 

Infrastructura feroviară dâmbovițeană, în sfârșit pe masa Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Ionuț Săvoiu, a declarat recent că anumite tronsoane feroviare din județul Dâmbovița au fost propuse pentru reabilitare. Săvoiu a anunțat că a fost semnat contractul pentru investiția trenului cu hidrogen, care va fi adus și la Târgoviște. Trenul cu hidrogen poate ajunge la viteza de 120 de kilometri pe oră. Pentru acest lucru, însă, Ministerul Transporturilor trebuie să ridice restricțiile de viteză în anumite zone. Un exemplu este tronsonul Târgoviște – Titu, unde se circulă cu viteză foarte mică din cauza stării căii ferate.

Ionuț Săvoiu anunță că vor fi demarate lucrări de reabilitare a liniei de tren pe traseul Târgoviște – Titu în perioada următore, iar în acest mod, vehiculele feroviare vor putea circula cu o viteză mai mare. Nu în ultimul rând, Ionuț Săvoiu a precizat că mai multe treceri de nivel de cale ferată din județul Dâmbovița vor fi reabilitate.

„Recent, am semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii legată de trenul cu hidrogen, care va veni și la Târgoviște cu o cadență de 30 de minute. De asemenea, va fi modernizată calea ferată între Titu și Târgoviște. Avem proiecte îndrăznețe și în zona asta, pentru a avea un transport ecologic, un transport verde și modern, către București, pe sistem feroviar. Încercăm să potențăm toate proiectele de modernizare, reabilitare și reparații la trecerile de nivel din  județ. Am început cu două-trei anul acesta, de asemenea, vor fi ridicate restricțiile de viteză pentru sistemul feroviar ca să scădem timpul de accesibilizare a Bucureștiului și în același timp să putem să oferim alternative transportului actual. Mai avem câteva zone unde nu avem semnalizare luminoasă. Un exemplu ar fi Săteni, la Aninoasa” , a transmis secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

 

 

 

Ștefan Khalil