31.01.2023 00:19

Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare

Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Galerie foto

*După finalizarea a două proiecte importante pe fonduri europene, printre care se numără și reabilitarea Școlii nr. 13 „Matei Basarab”, primarul Daniel Cristian Stan a declarat că urmează și alte unități de învățământ

 

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat că municipiul Târgoviște cunoaște în acest moment o dezvoltare foarte importantă în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale. După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene: Școala nr. 8 „Mihai Viteazul” și Școala nr. 13 „Matei Basarab”, a venit rândul Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” nr. 6, la aceasta din urmă fiind vorba despre cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște. Totodată, primarul Daniel Cristian Stan a declarat că urmează să înceapă câteva proiecte importante, tot pe zona educațională. Cele mai importante unități de învățământ vizate sunt Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu Voinești” nr. 2 și Colegiul Economic „Ion Ghica”, din Târgoviște.

„După cum bine știți, am demarat multe investiții pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională și vor mai urma. Vor fi reabilitate Grădinița nr. 3, la Grădinița nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu, Școala nr. 9 care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu, de asemenea Grădinița nr. 2, Grădinița nr. 11, Liceul Voievodul Mircea și de asemenea la Liceul Ion Heliade Rădulescu vor fi intervenții. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare: modernizare și extindere Școala nr. 2 Ioan Alexandru Brătescu Voinești, Colegiul Economic Ion Ghica, și un corp de la Școala Vasile Cârlova. La mai bine de jumătate din acestea avem deja finanțarea asigurată, urmând ca în perioada următoare, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR să finanțăm și cele mai mari investiții, pentru că de acolo sunt cei mai mulți bani”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil