12.01.2022 00:19

Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare

Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare
Galerie foto

*Alături de creșele 8, 13, 14 și 16, Creșa nr. 2 va deveni una dintre cele mai moderne unități de învățământ ante-preșcolar din țară *Proiectul este implementat de Primăria Târgoviște, prin Programul Național de Dezvoltare Locală

 

Executivul Primăriei Târgoviște a făcut ieri o vizită în teren la șantierul ce privește reabilitarea, extinderea și dotarea Creșei nr. 2! Aceasta este ultima investiție din seria creșelor din Târgoviște, care au fost reabilitate în ultimii ani. Astfel, alături de creșele 8, 13, 14 și 16, Creșa nr. 2 va deveni una dintre cele mai moderne unități de învățământ ante-preșcolar din țară. Proiectul este implementat de Primăria Târgoviște, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că acesta este ultima creșă la care se lucrează, iar după finalizare ei, Târgoviștea va dispune de mai multe unități ante-preșcolare moderne.

Termenul de finalizare pentru Creșa nr. 2 este în toamna acestui an. Ne aflăm la Creșa nr. 2 din municipiul Târgoviște, aici unde administrația publică locală implementează un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre un program de modernizare, extindere și dotare a acestei unități de învățământ ante-preșcolar, ultimul proiect din seria investițiilor de modernizare a creșelor din municipiul Târgoviște. Până acum au fost reabilitate, modernizate, extinse și dotate Creșa nr. 8, Creșa nr. 13, Creșa nr. 14, Creșa nr. 16. Spuneam că acesta este ultimul proiect la care lucrăm.

În toamna acestui an va fi finalizat și acest proiect, iar municipiul Târgoviște, cred eu că se poate mândri cu una dintre cele mai moderne rețele de creșe din România. De altfel, în pofida a ceea ce s-a mai spus despre Programul Național de Dezvoltare Locală, cred că în municipiul Târgoviște acesta și-a atins obiectivele, în contextul în care în afara acestor proiecte de reabilitare, modernizare și extindere a creșelor, de multe ori, extinderile pe care le realizăm depășesc suprafața creșelor inițiale.

Aici, la Creșa nr. 2 avem o extindere de aproximativ 1000 de metri pătrați, suprafață desfășurată, la o suprafață inițială a creșei de aproximativ 500 de metri pătrați. Iată că și aici se dublează capacitatea creșei. Înafara de ceea ce au însemnat proiectele de modernizare a creșelor, mai avem pe PNDL proiectul de reabilitare al Grădiniței nr. 13, Grădinița nr. 15. De asemenea, prin Programul Anghel Saligny ne propunem să realizăm mai multe investiții, în special pe infrastructura rutieră…”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil