19.08.2022 00:20

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a făcut mai multe precizări despre proiectul de modernizare al unității de învățământ amintite. Investiția în valoare de aproximativ 22,4 milioane lei este finanțată din fonduri europene

 

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgoviște face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare, modernizare, extindere și echipare, demarat de administrația publică locală târgovișteană. Executivul Primăriei Târgoviște a făcut o vizită în teren la investiția respectivă. Totodată, a fost susținută și o conferință de presă în care primarul Daniel Cristian Stan a făcut mai multe precizări despre proiectul de modernizare al unității de învățământ amintite. 

Investiția în valoare de aproximativ 22.487.266, 06 lei este finanțată din fonduri europene. Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” va arăta complet diferit la finalizarea lucrărilor, când va avea șapte săli de clasă în plus, clădirea existentă va fi reabilitată din temelii și va dispune de o sală de festivități cu aproximativ 600 de locuri, care va fi a doua sală ca mărime din municipiul Târgoviște, după cea de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Ne aflăm la Școala «Tudor Vladimirescu» din municipiul Târgoviște, aici unde este în plină desfășurare un proiect important de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a acestei unități de învățământ. De fapt este cel mai mare proiect care a vizat vreodată infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, un proiect cu o valoare totală de aproximativ 22 de milioane de lei, prin care această unitate de învățământ este transformată total: reabilitare integrală a corpului existent de clădire, construirea unui nou corp, unde ne aflăm în acest moment, șapte săli de clase noi, cu o sală de festivități, care va fi a doua cea mai mare sală ca număr de locuri din municipiul Târgoviște, după Casa Sindicatelor. Discutăm aici de peste 600 de locuri, cu acest corp care va asigura facilități deosebite pentru cadrele didactice, pentru elevi, în contextul în care vor fi construite săli de laboratoare, cabinetele de toate tipurile în zona de cancelarie și așa mai departe, toate acestea în cadrul unui proiect cu o importanță deosebită pentru educația târgovișteană. Practic, nimic nu va mai avea legătură cu ceea ce exista înainte la această unitate de învățământ. Va fi extinsă și sala de sport, va fi sistem de monitorizare video, sistem de comunicare audio, vor fi două terenuri de baschet, cu suprafață sintetică, cu un teren de mini-fotbal, de asemenea, cu suprafață de joc sintetic.  Practic, vom avea aici și o bază sportivă care va oferi condiții foarte bune”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ștefan Khalil