15.09.2023 00:13

Infracțiuni la zi

Infracțiuni la zi
Galerie foto

Accidente de circulație în municipiul Târgoviște și comuna Gura Foii

La data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 16:22, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe raza municipiului Târgoviște. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că, la intersecția străzii Petru Cercel cu strada Fluieraș, s-a produs o coliziune între două autoturisme conduse de o femeie de 36 de ani, din comuna Băleni, și un bărbat de 37 de ani, din comuna Bărbulețu. În urma impactului, unul dintre autoturisme ar fi fost proiectat într-o autoutilitară staționată. Din accident a rezultat rănirea unei tinere de 17 ani. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, aceștia prezentând un rezultat negativ. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier. Tot pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 13:40, pe raza comunei Gura Foii, s-a produs un alt accident rutier soldat cu rănirea unui biciclist. Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că un bărbat de 49 de ani, din Petrești, s-ar fi deplasat pe bicicletă, pe drumul comunal 112, în satul Bumbuia, moment în care s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă. În urma testării cu aparatul etilotest, biciclistul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Mandate europene de arestare,

puse în aplicare de polițiștii specializați în investigații criminale

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu efective de la Secția nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești, au pus în aplicare două mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare din Belgia, pe numele a doi bărbați de 45 și 23 de ani, din Râncaciov. Cele două mandate au fost emise pentru săvârșirea infracțiunilor de ”jaf organizat sau armat” și ”participare la o organizație criminală”. Bărbații au fost prezentați Curții de Apel Ploiești, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 15 zile.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au oprit pentru control, pe strada I.C. Visarion, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Acesta a fost testat pentru depistarea consumului unor substanțe psihoactive, prezentând un rezultat preliminar pozitiv. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar, în cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, un alt bărbat de 29 de ani, din Ilfov, este cercetat de polițiști după ce a fost surprins, pe drumul județean 101 A, în localitatea Ciocănari, în timp ce ar fi condus un tractor fără a deține permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.