10.01.2023 00:12

Infracțiuni la zi

Infracțiuni la zi
Galerie foto

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, au reținut 18 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare La data de 08 ianuarie a.c., peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat să acționeze pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică. Activitățile au fost organizate în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

Polițiștii dâmbovițeni au intervenit în sprijinul cetățenilor pentru a gestiona 20 de evenimente, 4 dintre acestea fiind sesizate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență. Pentru încălcarea normelor legale în vigoare, polițiștii au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.120 de lei, au reținut 18 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pe tronsoanele de drum intens circulate, în scopul prevenirii accidentelor și ambuteiajelor rutiere, combaterii vitezei excesive și consumului de substanțe psihoactive sau alcool, fiind utilizate 5 aparate pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare.

 

 

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din Gura Ocniței. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost supus testării cu etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Totodată, în aceeași zi, polițiștii au depistat în trafic, pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat, de 18 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal.