21.02.2024 00:16

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
Galerie foto

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit în trafic pentru control, în localitatea Niculești, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Tot în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au depistat pe bulevardul I. C. Brătianu, în localitate, un bărbat de 35 de ani, din municipiu, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secție nr. 10 Poliție Rurală Petrești au surprins în trafic un alt bărbat de 38 de ani, din comuna Corbii Mari, în timp ce ar fi condus un autoturism pe drumul comunal 53, pe raza localității Podu Corbencii, fiind sub influența substanțelor interzise.

În urma testării celor doi șoferi cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbații fiind conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În plus, în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe raza localității Pătroaia Vale, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Crângurile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus ar fi fost sustras de către acesta pentru a fi condus, de la proprietar, respectiv un bărbat de 36 de ani, din localitate.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.