09.08.2022 00:15

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști
Galerie foto

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe strada Cuza Vodă din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Morteni.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să efectueze testarea cu aparatul etilotest, în urma testării, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform prevederilor art. 336 din Codul Penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul național 61, în localitatea Corbii Mari, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital pentru recolatrea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au surprins, pe raza localității Ocnița, un bărbat de 44 de ani, din Gura Ocniței, care conducea un autotursim, deși consumase băuturi alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

V.A.