16.02.2023 00:13

Infecțiile respiratorii și gripele - mai puține, dar încă prezente!

Infecțiile respiratorii și gripele - mai puține, dar încă prezente!
Galerie foto

*,,Am avut gripă și la sugar de 5 luni și jumătate... A fost cel mai greu sezon, din ultimii ani, pentru că, vă dați seama, au fost perioadele acelea, de 1-2 ani, când s-au respectat normele de igienă, dar acum au explodat cazurile”

 

Sezonul gripei, al infecțiilor respiratorii, s-a mai diminuat puțin, dar încă nu a dispărut, motiv pentru care specialiștii ne sfătuiesc să avem mare grijă! Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat că acesta a fost cel mai greu sezon al infecțiilor respiratorii din ultimii trei ani, iar acest lucru s-a datorat și faptului că oamenii au uitat de măsurile de protecție și igienă din pandemie, când numărul infecțiilor respiratorii... a fost foarte redus. 

,,S-a mai diminuat numărul infecțiilor respiratorii, al gripelor, dar nu au dispărut... Să știți că am avut gripă și la sugar de 5 luni și jumătate... A fost cel mai greu sezon, din ultimii ani, pentru că, vă dați seama, au fost perioadele acelea, de 1-2 ani, când s-au respectat normele de igienă. Acum, când nu s-a mai respectat nimic, rezultatul s-a văzut în explozia de infecții respiratorii. Niciunul dintre cei care au făcut gripă... nu s-a vaccinat antigripal. Vaccinarea antigripală este importantă. Nu este târziu nici acum să se facă imunizarea, cazuri de gripă mai sunt, luna februarie este trecută încă la posibilitatea de infectare, deci nu este târziu. Nu știu dacă mai există vaccinul în farmacii, dar nu știu cât de dornică mai este și populația pentru a face vaccinul antigripal’’, ne-a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta Stanciu