07.01.2020 00:25

Industria de Apărare, "fentată” de aliați?

Industria de Apărare,
Galerie foto

❚ Se pare că Uzina Automecanica Moreni a fost, pe rând, „mințită” de nemții de la Rheinmetall și „păcălită” de americanii de la General Dynamics, acuză liderul sindical Constantin Bucuroiu ❚ „Hei, după ce s-a scăpat de nemți, după ce au scăpat de un concurent, nu au mai venit americanii? Au început să dea din umeri, păi stați să vedeți, stați că nu putem, stați că nu știu ce... Nu produc nici la Uzina Mecanică București (UMB), dar încasează în schimb sume impresionante, 200 de milioane de euro pe Pirhania 5 și la UMB lucrează 2 oameni. Asta este marea realizare a contractelor românești...”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Parteneri strategici de mucava sau oameni care urmăresc doar interesul țării lor! „Mințită” de nemții de la Rheinmetall și „păcălită” de americanii de la General Dynamics, Uzina Automecanica Moreni a rămas în cele din urmă cu ochii în soare, acuză sindicaliștii! Promisiunile venite din partea ambilor așa-ziși parteneri strategici sau de afaceri s-au dovedit a fi simple vorbe aruncate în vânt, pentru că, din câte se pare, niciunul dintre cei doi nu a venit cu gânduri serioase în România, pentru a produce aici ceva. În timp ce oamenii politici ai țării se bat pentru a accede la Putere și la beneficiile pe care aceasta le conferă, adică pe ciolan, societățile românești din industria de apărare au ajuns bătaia de joc a firmelor străine.

„Privim într-un orizont în care nu vedem nimic, pentru că nu se spune nimic”

„Noul Guvern nu vine cu nimic pe zona industriei de Apărare, să ne spună ce au în programul lor. Noi în momentul de față privim într-un orizont în care nu vedem nimic, pentru că nu se spune nimic. Vreau să vă spun că o societate din Dâmbovița mințită și păcălită este chiar Uzina Automecanica Moreni. A fost mințită de Rheinmetall că facem societate mixtă și producem împreună transportor blindat. Deci a fost mințită de nemții de la Rheinmetall și păcălită de americanii de la General Dynamics. De ce spun păcălită, ca să vorbim concret și despre ei, pentru că ne-au tras în piept pe noi cei de la Uzina Automecanica Moreni? Cât timp erau nemții în curte veneau și de trei ori pe săptămână și ne spuneau „haideți, rezolvați-o cu nemții, scăpați de ei că uite v-au mințit, v-au păcălit, nu v-au dat nimic, că venim noi să producem, să asamblăm, să sudăm, să vopsim și după aceea împreună să trecem la Piranha 4... să-l facem împreună. Hei, după ce s-a scăpat de nemți, după ce au scăpat de un concurent, nu au mai venit americanii? Au început să dea din umeri, păi stați să vedeți, stați că nu putem, stați că nu știu ce... Nu produc nici la Uzina Mecanică București (UMB), dar încasează în schimb sume impresionante, 200 de milioane de euro pe Pirhania 5 și la UMB lucrează 2 oameni. Asta este marea realizare a contractelor românești...”, a semnalat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare.