22.04.2015 00:14

Industria dâmbovițeană crește în... statistică

Industria dâmbovițeană crește în... statistică
Galerie foto

❚ Potrivit celor mai noi analize ale Direcției Județene de Statistică, s-au înregistrat creșteri însemnate în industria metalurgică, a construcțiilor metalice și la fabricarea de produse de minerale nemetalice ❚ Și cifra de afaceri din industrie a crescut considerabil: cu 9,9% în februarie 2015 față de februarie 2014, iar pe cumulat în primele două luni ale anului curent, comparativ cu perioada similară din anul precedent, creșterea a fost de 14%

VIOLETA STANCIU


Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea Direcției Județene de Statistică Dâmbovița a prezentat evoluția la zi a principalilor indicatori economico-sociali ai județului. Primul indicator scos la înaintare, pe considerentul că are cea mai mare valoare adăugată, a fost industria.

Aceasta se află pe un trend ascendent, producția industrială înregistrând în februarie 2015, față de februarie 2014, creșteri însemnate în următoarele activități: industria metalurgică, fabricarea de produse de minerale nemetalice, industria construcțiilor metalice. Scăderi s-au înregistrat în activitatea de fabricare de mașini, utilaje și echipamente, dar și în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.

„În luna februarie 2015, în județul Dâmbovița, producția industrială realizată a crescut cu 27,8%, comparativ cu februarie 2014, datorită majorărilor din industria prelucrătoare. La nivel național producția industrială a crescut cu 3,2%”, a precizat ec. Elena Brezeanu, directorul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița.

 

Cifră de afaceri bună

Pe „val” se află și cifra de afaceri din industrie, care a crescut în februarie 2015 cu 9,9% față de februarie 2014, iar pe cumulat în primele două luni ale anului 2015, comparativ cu perioada similară din anul precedent, creșterea a fost de 14%.

„În luna februarie 2015, față de februarie 2014, cifra de afaceri din industrie a înregistrat creșteri în industria metalurgică, fabricarea produselor chimice, fabricarea produselor textile, fabricarea echipamentelor electrice, scăderi mai mari înregistrându- se în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și fabricarea de mașini, utilaje și echipamente”, a mai menționat directorul DJS Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu.