18.10.2021 00:10

Incredibilul caz Bolovani

Incredibilul caz Bolovani
Galerie foto

Miza tot mai mare, atât pentru pozițiile promovabile, cât și în zona retrogradării, a încins oarecum spiritele pe stadioanele județului, însă și deciziile Comisiei de Disciplină și Etică au fost pe măsură. Am notat suspendări dure, ce au mers până la șase luni, dar și sancțiuni financiare importante. Din păcate, mai sunt echipe care folosesc fotbaliști în mod neregulamentar, chit că riscurile sunt mari.

Incredibil este cazul formației Luceafărul Bolovani, care a atras o penalizare de 18 puncte, după numai șase meciuri jucate. Chiar dacă pe teren a câștigat 11 puncte, gruparea din Bolovani are acum -14, iar șansele de evitare a retrogradării în Liga a 6-a sunt, practic, nule. Unde mai pui penalitățile financiare sau interdicția de a mai efectua transferuri, lucruri care nu onorează un club de fotbal, indiferent de nivelul la care activează.

Obișnuiți să încalce regulamentul, fără să suporte consecințe, reprezentanții echipelor digeră cu greu sancțiunile atrase, astfel că nu ar fi exclus să asistăm la retrageri din competiție. Chiar dacă seriile se vor descompleta, reforma trebuie să continue în fotbalul județean, unde se văd progrese evidente. Din păcate, problemele vin de obicei din partea acelorași persoane, obișnuite să facă și să desfacă în fotbalul dâmbovițean, fără ca cineva să le tragă la răspundere. Nu e important numărul echipelor care participă la competiții, ci calitatea lor.

 

 

 

Costin Mihai