16.05.2023 00:13

Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a

Începe Evaluarea Națională la clasa a IV-a
Galerie foto

Elevii din clasa a IV-a susțin astăzi prima probă a Examenului Național! Săptămâna trecută, elevii de clasa a II-a au avut probele la Limba română și Matematică. Săptămâna aceasta este rândul copiilor din clasele IV-a să susțină probele la aceleași materii. Miercuri, pe 17 mai, aceștia vor avea  proba  la Matematică. Urmează examenul Național pentru clasa a VI-a, prima probă fiind pe 24 mai, la Limbă și comunicare, iar pe 25 mai, la Matematică și Științe ale Naturii.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat recent că rezultatele obținute la evaluările naționale II, IV, VI nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde aceasta se impune; informarea elevilor și a părințilo sau a reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate și comunicarea către aceștia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învățare.

Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 

 

 

 

Ștefan Khalil