03.04.2024 00:16

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Galerie foto

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița anunță începerea perioadei de înscriere pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2024-2025. Înscrierile vor avea loc în intervalul 11 aprilie - 14 mai 2024, oferind părinților oportunitatea de a-și înregistra copiii în sistemul de învățământ primar.

Potrivit regulamentului, în clasa pregătitoare se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024 inclusiv, sau cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2024, cu recomandare de la unitățile de învățământ preșcolar sau în urma evaluării efectuate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

Evaluările CJRAE sunt destinate copiilor care nu au frecventat grădinița sau celor care s-au întors recent din străinătate. Acestea se vor desfășura în perioada 28 martie - 10 aprilie 2024, atât la sediul CJRAE, cât și în centre special amenajate în diferite zone ale județului.

Procesul de înscriere permite părinților să aleagă între școala de circumscripție sau alte unități școlare. Înscrierea la școala de circumscripție se face automat pe baza cererii, în timp ce pentru alte unități școlare, înscrierea depinde de locurile disponibile și respectarea criteriilor specifice.

Reprezentanții IȘJ Dâmbovița transmis faptul că cererile de înscriere online nu garantează automat un loc și nu elimină obligativitatea părintelui de a se prezenta fizic la unitatea de învățământ pentru validarea cererii, însoțită de documentele necesare.

Lista elevilor înscriși și locurile libere vor fi anunțate pe parcursul procesului de înscriere: pe 29 mai pentru prima etapă și pe 21 iunie pentru cea de-a doua etapă. Informațiile detaliate cu privire la înscriere sunt disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil