26.04.2016 00:18

Incendiu violent la Răzvad

Incendiu violent la Răzvad
Galerie foto

❚ Lipsa hidranților din zonă a îngreunat operațiunile de stingere a incendiului izbucnit la acoperișul unei case ❚ La un moment dat a existat pericolul ca focul să se extindă la casele vecine, tocmai de aceea au sărit și localnicii în ajutor

CORVIN DUMITRICĂ


Un incendiu violent a mistuit acoperișul unei case din comuna Răzvad. Pompierii au muncit mai bine de o oră să stingă focul, iar o problemă a reprezentat-o lipsa hidranților în zonă. Totul a pornit, se pare, de la o defecțiune la o centrală pe lemne. La un moment dat a existat pericolul ca flăcările să se extindă la locuințele din vecinătate și numai intervenția promptă a sătenilor și a pompierilor militari a limitat proporțiile incidentului.

Vecinii proprietarilor au fost primii care au intervenit cu găleți cu apă, iar la scurt timp la fața locului au ajuns echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița cu patru autospeciale. Primele date arată că o defecțiune la centrala pe lemne ar fi cauza izbucnirii incendiului, însă ancheta va continua pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a izbucnit focul. Localnicii spun că au avut mare noroc pentru că nu a bătut vântul și intervenția de stingere a fost rapidă, altfel flăcările ar fi ajuns și la case din vecinătate, o situație care ar fi fost foarte greu de controlat.