24.01.2016 23:15

Incendiu în trenul Pietroșița-Târgoviște

Incendiu în trenul Pietroșița-Târgoviște
Galerie foto

CORVIN DUMITRICĂ


Trenul Regio 9438, de pe ruta Pietroșița-Târgoviște, a luat foc, iar pasagerii care au observat ca în vagoane miroase puternic a fum au anunțat conductorul.

Incendiul a fost observat aproape de destinație, iar mecanicul de locomotivă a sunat la 112 pentru a chema pompierii militari în ajutor și a reușit să ducă garnitura până în stația Aninoasa. Aici călătorii și angajații CFR, cu ajutorul unei scări și a unei bănci, s-au urcat pe vagon și au intervenit cu extinctoarele, până la sosirea echipajelor ISU Dâmbovița.

Cele două echipaje de pompieri au reușit să lichideze incendiul înainte ca focul să se extindă și să provoace pagube mai mari. Primele date ale anchetei arată că focul a apărut la instalația de climatizare. Din fericire, niciun pasager nu a fost rănit, ei ajungând la destinație cu un alt tren sau cu mijloace auto de transport.

Trenurile Regio 9445 și Regio 9446 Târgoviște - Pietroșița și retur au fost anulate pentru sâmbătă, în urma incendiului, iar polițiștii și pompierii încearcă acum să stabilească împrejurările în care a izbucnit focul.