05.08.2022 00:17

Incendiile de vegetație, pericol maxim!

Incendiile de vegetație, pericol maxim!
Galerie foto

În data de  3 august, în jurul orei 13:16, prin apel 112 pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în cazul unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe un teren în apropierea gospodăriilor cetățenilor în satul Bărăceni din comuna Corbii Mari.

Ajunși la locul intervenției pompierii au constatat că incendiul deja afectase o suprafață de cca. 30 hectare de teren. Prioritatea militarilor a fost aceea de oprire a extinderii flăcărilor către gospodăriile cetățenilor și pădurea din apropiere.

Au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri care au acționat pentru stingerea focului cu patru autospeciale de stingere de la Garda Potlogi(2), Detasamentul Titu(1) și Garda Vișina(1). În sprijinul pompierilor au acționat voluntari de la SVSU Corbii Mari cu 1 autospecială și 3 tractoare. S-a reușit realizarea unor fâșii arate pentru a opri extinderea focului.

Suprafața totală de teren afectată de flăcări a fost de cca. 100 ha, aferentă celor patru sate componente ale comunei Corbii Mari, respectiv Bărăceni, Moara din Groapă, Vadu Stanchi și Corbii Mari.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 17:34, iar un echipaj de pompieri a rămas în supraveghere până la ora 18:15. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Intervenția pentru stingere a fost îngreunată de vântul care-și schimba direcția de manifestare și accesul dificil către focare din cauza terenului accidentat.

Totodată, pe parcursul zilei, pompierii dâmbovițeni au acționat pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată produse în localitățile Mănăstioara (150 mp), Bâldana (3000 mp) și în apropierea autostrăzii A1 la km 62 (1000 mp) de pe raza comunei Petrești.

În continuare, incendiile de vegetație dețin o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. De la începutul lunii august, pompierii au acționat pentru stingerea a peste 100 de hectare de vegetație uscată, în 8 localități.

 

Compartiment informare și relații publice