16.09.2014 00:10

Încă un arbitru lovit cu bestialitate

Încă un arbitru lovit cu bestialitate
Galerie foto

❚ „Portarul de la Răcari a alergat spre arbitru, lovindu-l din săritură, cu crampoanele, la nivelul coastelor. La final, arbitrul a mers la mașină, pentru că la Slobozia Moară nu există cabine, iar pe corp avea o rană urâtă”, ne-au transmis martori ai evenimentelor ❚ Mugurel Ciocmată a depus plângere împotriva agresorului, obținând și un certificat medico-legal, în urma leziunilor suferite ❚ „Mulți arbitri semnalează degeaba toate aceste nereguli, pentru că rapoartele lor dispar când ajung la AJF. Puneți-vă în locul lor, loviți de niște bestii, amenințați și fără protecție pe stadioane, unde se întorc să le râdă în nas agresorii”, ne-au informat insider-ii noștri din AJF Dâmbovița ❚ Tot la fel de adevărat este că și arbitrajele au scăzut dramatic în calitate, lucru pe care îl semnalează tot mai mulți. „Generație de arbitri mai slabă ca asta nu am văzut de zeci de ani! Gata cu experimentele pe banii noștri și pe nervii noștri... chiar nu se vede că mai mult de atât nu pot cei tineri?”, a comentat Nicu Ifrim pe site-ul ziarului nostru, antrenorul echipei Săgeata Cătunu, ani buni arbitru de fotbal ❚ Chiar și fostul arbitru Armand Mihălăchioiu a postat pe pagina personală de facebook o reacție extrem de dură la adresa celor care conduc fotbalul și arbitrajul dâmbovițean, sesizând și el anumite lucruri

COSTIN MIHAI

 


 

Mai puțin preocupați să oprească scandalurile de pe stadioane, oficialii Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița încearcă, în schimb, să le țină ascunse. Opinia publică nu vede cu ochi buni toate aceste nereguli din fotbalul mic, iar oamenii din fenomen au început să prindă curaj și să solicite conducători noi la nivelul asociației și la comisii.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Procedura de înlocuire e una greoaie și dificil de realizat, ținând cont că o treime din membrii afiliați trebuie să solicite convocarea Adunării Generale, pentru ca apoi cvorumul să fie asigurat de două treimi, pentru a se putea vota înlocuirea pre- ședintelui Emil Tudor. Foarte mulți se tem însă de gașca ce conduce AJF Dâmbovița de peste 20 de ani, unde s-au aciuat indivizi răzbunători, care nu se dau în lături de la absolut nimic pentru a- și atinge scopul.

Cum au fost omologate stadioanele fără cabine?

În aceste condiții, mulți au ales să vină cu informații din anonimat, dezvăluirile lor dovedindu-se de obicei exacte, după o atentă verificare. În acest fel am aflat despre incidentul petrecut duminica trecută la Slobozia Moară, unde arbitrul Mugurel Ciocmată a fost lovit cu bestialitate de portarul echipei CS Răcari, pe numele lui Dragoș Marius Bog. „Nemulțumit probabil că a primit un gol în minutul 90, portarul de la Răcari a alergat spre arbitru, lovindu-l din săritură, cu crampoanele, la nivelul coastelor. După ce a primit cartonașul roșu, a vrut să-l mai lovească o dată pe arbitru, însă a fost ținut de colegi. La final, arbitrul a mers la mașină, pentru că la Slobozia Moară nu există cabine, iar pe corp avea o rană urâtă. A depus apoi plângere la poliție, oricum, arăta foarte rău. La final li s-a pus pata și pe un asistent, pe care l-au măscărit ca la ușa cortului. Era și un polițist la meci, dar nu a avut curajul să intervină ”, ne-au transmis martori ai evenimentelor.

Bătăușii de arbitri sunt iertați prea ușor!

Cercetările noastre au continuat, descoperind și alte lucruri interesante. „Bog a apărat de-a lungul anilor pe la mai multe echipe, gen Conțești, Tărtășești sau Bâldana, însă legitimația lui era curată. E clar că i s-a făcut alta de la AJF, o practică uzuală în fotbalul dâmbovițean. Să presupunem că acesta va fi suspendat, credeți că nu va juca în continuare? Vine cu o legitimație nouă ori îi ridică suspendarea Comisia de Apel, cum s-a întâmplat de două ori în ultima perioadă cu Cătălin Șerban, cel care l-a bătut pe arbitrul Pitiș”, ne-au semnalat sursele noastre, însă asta nu e tot. Arbitrul lovit la Slobozia și-a scos certificat medico-legal, după ce s-a ales cu leziuni traumatice, produse prin lovirea cu un corp dur. „Mulți arbitri semnalează degeaba toate aceste nereguli, pentru că rapoartele lor dispar când ajung la AJF. Puneți-vă și în locul lor, loviți de niște bestii, amenințați și fără protecție pe stadioane, unde se întorc să le râdă în nas agresorii. Este adevărat că, de teamă, mai sunt și arbitri care ascund incidentele”, ne-au informat insider-ii noștri din AJF.

Comentariul lui Nicu Ifrim

Tot la fel de adevărat este că și arbitrajele au scăzut dramatic în calitate, lucru pe care îl semnalează tot mai mulți. „Generație de arbitri mai slabă ca asta nu am văzut de zeci de ani! Nu scoate nimeni capul și nici unul nu se potrivește rigorilor Ligii a IV-a... Gata cu experimentele pe banii noștri și pe nervii noștri... chiar nu se vede că mai mult de atât nu pot cei tineri? L-am avut la Brezoaiele pe un puști, Constantinescu, e prima dată când îl văd, însă e un copil serios, un copil care nu tremura când lua o decizie, dar când vine Adrian Dumitru, un arbitru care a lăsat urme pe unde a fost... Inclusiv Moroieni, după 6-0 cu Per- șinari, în prima etapă, a fost nemulțumită de prestația acestui fluieraș, e greu să-ți ții jucătorii care joacă pe prime să nu-i lovească”, a comentat Nicu Ifrim pe siteul ziarului nostru, antrenorul echipei Săgeata Cătunu, ani buni arbitru de fotbal.

Reproșurile lui Armand Mihălăchioiu

Chiar și fostul arbitru Armand Mihălăchioiu a postat pe pagina personală de facebook o reacție extrem de dură la adresa celor care conduc fotbalul și arbitrajul dâmbovițean, sesizând și el anumite lucruri. „…Nu credeți că ar trebui să mergeți la meciuri să-i vedeți, MOCA (fără bani) și nu numai când luați banii pentru arbitraj sau observare și cei pentru transport ai arbitrilor? Parcurg delegările făcute de CJA Dâmbovița și constat - nu mai pot spune cu stupoare, pentru că personajele care fac «legea» acolo dau dovadă de o nesimțire crasă - în afara faptului că sunt delegați la meciuri (în continuare) de Liga a 4-a arbitri care nu au promovat testele teoretice sau arbitri care nu au noțiuni elementare de regulament, cei ce fac astea, sunt fie PROȘTI (ceea ce nu prea cred că e cazul), fie neinteresați de regulamente, ci doar de interesele personale. Astfel, ce pretenții să mai ai la arbitri să le cunoască atât timp cât ei HABAR nu au de ele. Cum poți delega la un meci de juniori «D» o brigada formată din trei, când regulamentul competiției respective spune că «jocul va fi arbitrat de DOI arbitri care au autoritate deplină în aplicarea legilor jocului»!!! Mai mult de-atât, jocul se desfășoară pe teren redus, legea ofsaid-ului se aplică numai în anumite zone ale terenului, plus alte modificări. Este inutil să mai întreb dacă din Comisia de Copii și Juniori din cadrul AJF cineva a informat CJA despre aceste lucruri. Să nu mai spun că CJA era OBLIGATĂ să aibă cunoștință de aceste schimbări apărute în regulamentul fiecărei competiții și să informeze la rândul ei pe cei care îi îndrumă și coordonează”.