13.11.2020 00:10

Încă un arbitru dâmbovițean investigat de comisiile federale?

Încă un arbitru dâmbovițean investigat de comisiile federale?
Galerie foto

❚ “Întrebați-l pe Cătălin țuțuianu dacă facă obiectul unei investigații la nivelul comisiilor federale”, ne-a abordat cineva din ,,Lotul Antalya” ❚ “Autoritățile abilitate se ocupă de acest caz. Am încredere în organele competente”, a reacționat pe scurt tânărul arbitru asistent de Liga a 3-a ❚ Fin informațiile noastre, nu s-a respectat la ultima ședință de Comitet Executiv, prezidată de Florin Tuiu, când Viorel Orbeci a fost numit președinte al Comisiei de Apel

 

COSTIN MIHAI


,,Dosarul Deghizaților”. Am publicat multe articole pe subiect, chiar dacă pe unii dintre foștii arbitri implicați îi considerăm amici, prieteni chiar. Am rămas în relații deschise și suntem singurii sau printre puținii care am publicat și pozițiile celor din ,,Lotul Antalya”. Asta pentru că am fost fair-play și așa vom rămâne cu toți cei care ne tratează corect. „Despre noi s-au scris 109 articole, însă de ce nu scrieți că un alt arbitru dâmbovițean face obiectul unei anchete la nivelul FRF, pentru că deține cont la pariuri? Doar pentru că este protejatul unei persoane importante din lumea arbitrajului, discipolul ei? Întrebați-l pe Cătălin Țuțuianu dacă facă obiectul unei investigații la nivelul comisiilor federale”, ne-a abordat cineva din ,,Lotul Antalya”.

“Nu pot să comentez despre acest subiect”

L-am întrebat, iar răspunsul a venit rapid și politicos. ,,Regulamentul de ordine interioară al Comisiei Centrale a Arbitrilor nu îmi permite să dau declarații. Nu pot să comentez despre acest subiect. Autoritățile abilitate se ocupă de acest caz. Pentru mai multe informații, adresați-vă Federației Române de Fotbal și, implicit, Comisiei Centrale a Arbitrilor. Am încredere în organele competente”. Cătălin Țuțuianu (22 de ani, arbitru asistent la Liga a 3-a) este un tânăr educat și un arbitru de perspectivă. Ar fi păcat să greșească în plină ascensiune, așa cum a făcut-o Cristi Catană. ,,Apropo de Cristi. Nu este istorie în arbitraj, așa cum s-a scris. O să vedeți că are tot ce-i trebuie pentru a reveni în fenomen”, a completat sursa noastră.

O nouă încălcare de regulament?

Indiferent cine va câștiga alegerile pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița, noi vom rămâne la fel de vigilenți, atunci când nu se respectă regulamentul. Cum, din informațiile noastre, nu s-a respectat la ultima ședință de Comitet Executiv, prezidată de Florin Tuiu, când Viorel Orbeci a fost numit președinte al Comisiei de Apel. Un domn extraordinar, capabil și integru, dar care nu ar îndeplini condițiile pentru a ocupa o asemenea poziție. Conform art. 53.2, privind Organizarea și funcționarea comisiilor AJF Dâmbovița, președintele comisiei trebuie să aibă o vechime în specialitatea juridică de cel puțin 3 ani de zile. Vom rămâne deschiși oricăror sesizări argumentate, cu rezonanță sportivă, fără a lua în calcul aspecte ce țin de viața privată.