28.03.2024 00:18

Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia

Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Galerie foto

*Noua parcare, situată în spatele Grădinii Zoo și în apropierea skate park-ului, are aproximativ 30 de locuri de parcare, inclusiv locuri destinate autobuzelor

 

Executivul Primăriei Târgoviște a organizat, ieri, o conferință de presă pentru a anunța două inovații  pentru facilitarea accesului la Parcul Chindia și la Grădina Zoo. Primarul Daniel Cristian Stan a oferit detalii despre proiectele de amenajare a unei noi parcări și a unei intrări noi, într-o mișcare menită să răspundă problemelor de parcare și accesibilitate ale locuitorilor și vizitatorilor.

Noua parcare, situată în spatele Grădinii Zoo și în apropierea skate park-ului, are aproximativ 30 de locuri de parcare, inclusiv locuri destinate autobuzelor. Această inițiativă vine în completarea parcării existente de la stadion, care oferă în jur de 300 de locuri, pentru a asigura o acoperire mai amplă a necesităților de parcare în zonă. În plus față de noua parcare, o intrare nouă va fi deschisă începând de astăzi, 28 martie, facilitând accesul către Parcul Chindia și Grădina Zoo. Această intrare, situată în apropierea skate park-ului și cu acces de pe strada Cornel Popa, va oferi un drum mai direct către cele două obiective turistice.

Este vorba despre o parcare făcută chiar lângă skate park. Sunt aproximativ  30 de locuri de parcare, plus locurile pentru autobuze. Alături de parcarea de la stadion, care este mult mai mare, undeva la 300 de locuri, avem două parcări importante de natură să deservească Parcul Chindia și Grădina Zoo. Cred că este realizată această cerință pentru locurile de parcare. A fost foarte mult timp o problemă importantă, însă acum avem în două parcări peste 30 de locuri, mai adăugăm și parcarea de lângă terenurile de tenis. Putem spune că asigurăm această cerință. Noua intrare de la Parcul Chindia, de la skate park, cu acces de la strada Cornel Popa, va putea fi utilizată începând de joi, 28 martie. Se va putea ajunge foarte ușor atât în Parcul Chindia, cât și la Grădina Zoo. Eu cred că era necesar o asemenea intrare, mai ales că urmează să se încălzească vremea și va fi un aflux mare de vizitatori la cele două obiective importante pentru municipiul Târgoviște”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil