29.05.2015 00:19

În lumea poveștilor cu cei mai mici elevi

În lumea poveștilor cu cei mai mici elevi
Galerie foto

❚ Copiii de la clasa I B a Școlii „Paul Bănică” din Târgoviște s-au întrecut în concursul „Să descoperim povestea” și au creat felicitări personalizate, sub îndrumarea învățătoarei și a bibliotecarelor

PETRE DRĂGUȚOIU


Una dintre activitățile importante dedicate Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, organizate de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, a avut loc ieri la secția pentru copii „I.Al. Brătescu Voinești” din Târgoviște. Animatori au fost micuții de la clasa I B a Școlii „Paul Bănică” din Târgoviște, învățător Elena Popa. „Știm să citim foarte bine din abecedar, parțial și texte cu expresii, ne pricepem la dans, muzică și pictură”, au fost lăudați micuții de dascălul lor.

Bibliotecara Camelia Petre, cu experiența recunoscută, a realizat una dintre cele mai reușite și atractive activități, în două registre: „Să descoperim povestea” și „Atelier de creație – Felicitări pentru copii”. În cadrul primului concurs, copiii s-au antrenat în identificarea poveștilor cu multă imaginație și au răspuns cu exactitate la întrebările despre povești și personaje. S-au folosit mijloace audio-video și fișe, iar micuții au desenat „eroii” din povești și au creat felicitări personalizate. Merită remarcat interesul deosebit al copiilor pentru formula de debut a poveștilor „A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti”.

Tot ieri, și la Muzeul Poliției Române din Târgoviște, au avut loc activități cu elevi din clasele primare, pentru marcarea zilei de 1 iunie. Copiii au fost informați despre necesiatea respectării regulilor de circulație și a normelor de conviețuire socială. De reținut că între 30 mai și 1 iunie, vizita la Muzeul Poliției Române este gratuită pentru elevi.