20.05.2024 00:11

În linie dreaptă

În linie dreaptă
Galerie foto

A rămas mai puțin de o lună până la primul meci al echipei naționale a României la Campionatul European de Fotbal din Germania. Până la partida cu Ucraina, din 17 iunie, tricolorii au programate două partide de pregătire, cu Bulgaria și Liechtenstein. Dacă alți selecționeri au anunțat deja lotul pentru turneul final din Germania, Edi Iordănescu nu a făcut momentan acest lucru și, cel mai probabil, o va face după cele două jocuri de pregătire de la începutul lunii iunie.

Lotul final trebuie comunicat cel târziu pe data de 10 iunie. La această ediție a Campionatului European, România va înfrunta Ucraina, Belgia și Slovacia. Părerile sunt împărțite. O parte a specialiștilor sunt de părere că această grupă este una destul de ușoară, iar România poate să forțeze calificarea, în timp ce a doua tabără consideră că tricolorilor le va fi foarte greu și au șanse reduse de calificare. De asemenea, au apărut foarte multe discuții legate de lotul care ne va reprezenta în Germania.

Decizia finală îi aparține însă lui Edi Iordănescu, acesta are întreaga responsabilitate pentru parcursul echipei naționale și ar trebui să îi acordăm încredere, mai ales că a dus România la un nou turneu final, după o pauză de opt ani. A venit momentul să trăim partidele de la un turnel final la intensitate maximă. România revine între naționalele importante ale continentului și trebuie să facă o figură frumoasă.

Eu sunt de părere că are șanse importante să treacă de faza grupelor, chiar dacă cel puțin două dintre adversare, Ucraina și Belgia, propun jucători de valoare mondială. România trebuie să arate ambiție și unitate de grup, acestea sunt elementele care pot obține rezultate importante, așa cum s-a întâmplat și în preliminarii. Nouă nu ne rămâne decât să fim alături de tricolori. Hai România!

 

 

Cosmin Sava