07.12.2016 00:20

În Dâmbovița, pomi de Crăciun din import

În Dâmbovița, pomi de Crăciun din import
Galerie foto

❚ De aceste sărbători, Direcția SIlvică Dâmbovița nu are brazi de vânzare, spre deosebire de 2015, când a avut de la Pepiniera Găești 400 de bucăți, valorificate în ghivece ❚ Potrivit directorului Direcției Silvice, Costel Preda, majoritatea suprafețelor cu rășinoase din județ sunt administrate de ocoale silvice private și nu se știe dacă acestea scot brazi la vânzare ❚ „Valorificăm 100 de molizi către instituții și unități administrativ teritoriale, dar numai pe bază de comandă, aceștia se identifică și se valorifică de la cioată, adică nu prin târguri”, a precizat directorul Direcției Silvice Dâmbovița

V. STANCIU

 


 

„Direcția Silvică Dâmbovița nu are pomi de Crăciun, specia brad, de vânzare”! Acesta este răspunsul prompt venit din partea directorului Direcției Silvice Dâmbovița, ing. Costel Preda, legat de aprovizionarea populației cu brazi. Subiectul s-a aflat și în atenția prefectului județului, jr. Antonel Jîjîie, care, la ultima ședință de Colegiu Prefectural, a vrut să afle personal și de la sursă dacă dâmbovițenii vor putea să-și achiziționeze brazi de Crăciun din producția autohtonă sau vor fi nevoiți să apeleze la brazii de import.

„Valorificăm 100 de molizi către instituții și unități administrativ teritoriale, dar numai pe bază de comandă, aceștia se identifică și se valorifică de la cioată, adică nu prin târguri. Deci brazii pot fi cumpărați numai din afara județului, pentru că la noi nu există cultură. Acum am înființat, în cultură, 1000 de bucăți de brazi argintii de Normaniana, dar sunt în stadiu de 15 cm, peste doi ani vor putea fi valorificați. Anul trecut am avut 400 de bucăți de brazi în Pepiniera Găești, care s-au valorificat la ghiveci. Majoritatea suprafețelor noastre cu rășinoase sunt administrate de ocoale silvice private și nu știu dacă acestea scot brazi la vânzare. Cred că sunt în piețe și brazi indigeni. Spre exemplu noi, Direcția Silvică Dâmbovița, prin contractul colectiv de muncă, trebuie să dăm salariaților un pom de Crăciun (care poate să fie și molid), pe care îi cumpărăm de la Suceava”, a conchis directorul Direcției Silvice Dâmbovița, ing. Costel Preda.