13.05.2022 00:18

În căutarea leului pierdut!

În căutarea leului pierdut!
Galerie foto

*Acțiunile s-au încheiat în jurul orei 17.20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenției, fără identificarea vreunui animal sălbatic

 

Peste 50 de jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Dâmbovița, au acționat ieri, 12 mai a.c., în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată în localitatea Târgoviște, zona cartierelor Priseaca și Romlux, în apropierea șoselei de centură.

Pe lângă echipele formate din efective de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au acționat și reprezentanți ai AJVPS Dâmbovița cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol și drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei. Animalul nu a evadat de la Grădina Zoologică din Târgoviște, potrivit autorităților locale, care au precizat că cele 4 exemplare feline deținute se află în continuare în captivitate.

Pe tot parcursul misiunii, în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care, alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali, au purtat discuții cu cetățenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apariției, precum și pentru informarea de urgență a autorităților despre semnalarea prezenței acestuia. Acțiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenției, fără identificarea vreunui animal sălbatic.

În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de jandarmii și polițiștii dâmbovițeni, pentru a se putea interveni prompt în situația posibilei apariții a acestuia.

 

 

V.M.