28.01.2022 00:19

Imunizarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani

Imunizarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani
Galerie foto

*În prima zi au fost vaccinați 5 copii din această categorie de vârstă. Dozele de vaccin folosite în acest caz sunt Pfizer/BioNTech, dar adaptate celor mici

 

Începând de miercuri, 26 ianuarie 2022, a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani împotriva COVID-19... și la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Dozele de vaccin folosite în acest caz sunt Pfizer/BioNTech, dar adaptate celor mici. Părinții care vor să-și imunizeze copiii pot face programări în platforma informatică, dar se pot prezenta și direct cu cei mici la Centrul de Vaccinare. În prima zi de vaccinare, la centrul de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște au fost imunizați 5 copii cu vârsta între 5 și 11 ani.

„Pfizer pediatric este special pentru copii”

„Se pot face și programări în platforma de vaccinare sau părinții își pot aduce  copiii direct în centru cu certificatul de naștere al copilului și cu buletinul părintelui, pentru că părintele trebuie să-și dea acordul pentru vaccinare. Dar se pot prezenta direct în centru, nu este neapărată nevoie de programare. În prima zi de vaccinare pentru copii, adică miercuri, 26 ianuarie, am vaccinat 5 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, pentru că cei de peste 12 ani tot copii sunt dar îi considerăm la adulți.

Joi, până la ora 12.00, am vaccinat un copilaș, iar  pentru vineri, 28 ianuarie,  avem mai mulți copii programați în platformă. Probabil că părinții au așteptat week-end-ul ca nu cumva micuții să aibă ceva efecte adverse în urma vaccinării, dar nu am avut așa ceva până acum. Vaccinul este Pfizer pediatric, care este special pentru copii”, ne-a declarat ieri dr. Margareta Zebreniuc, șefa Centrului de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu