30.01.2023 00:15

Impozitarea marilor companii străine

Impozitarea marilor companii străine
Galerie foto

*PSD se gândește la schimbarea sistemului de impozitare pentru marile companii cu capital străin (impozit de 1% pe Cifra de Afaceri) *Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, spune că PSD nu poate lua unilateral această decizie și că trebuie să se consulte cu liberalii 

 

Social democrații intenționează să umble la sistemul actual de impozitare pe motiv că acesta este total dezechilibrat, adică firmele mici românești sunt supraimpozitate în timp ce firmele mari, în special cele cu capital străin, se sustrag de la plată, apelând la fel de fel de subterfugii! Marcel Ciolacu, președintele PSD, care va prelua funcția de premier al României din luna mai 2023, a anunțat deja că se gândește la aplicarea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii, dar și la o taxare mai mare a dividendelor. De cealaltă parte, liberalii, prin vocea președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran susține că PSD nu poate lua unilateral această decizie și că trebuie să existe discuții în coaliție... pe acest subiect sensibil.  

„Aceste lucruri trebuie să fie discutate în coaliție, nu le stabilește unilateral PSD sau Marcel Ciolacu. Noi ne-am spus foarte clar părerea, că în această perioadă nu este cazul să trecem la impozite mai mari dar este într-adevăr o problemă pentru că dacă ne uităm pe cifre, impozitul pe profit plătit de firmele mari este de 0,8%  din cifra lor de afaceri, pe când firme mici, ale noastre, ale românilor, sunt impozitate mult mai mult. Acum se trece de la 1% la 16%. E o discuție! Am spus că trebuie să discutăm în coaliție, să facem calcule precise, pentru că dacă ne apucăm și schimbăm impozitarea și  încasăm aceeași  bani la buget nu văd rolul și rostul”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran.

 

 

Violeta Stanciu