12.03.2018 00:21

Iezi mici la prețuri mari

Iezi mici la prețuri mari
Galerie foto

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Dacă în această perioadă mieii sunt aproape buni de sacrificat, iezii sunt mult mai mici și foarte mulți dintre ei nu vor crește destul nici până la Paște. Caprele sunt încă în perioada de fătare iar perioada scurtă care mai este până la Paște nu este suficientă pentru ca iezii să ajungă la o greutate tocmai bună pentru a putea fi sacrificați. Fermierii se ocupă zilnic de animale și dau iezilor furaje de calitate și suplimente alimentare pentru ca iezii să ia cât mai mult în greutate.

Cu toate acestea, perioada scurtă care mai este până când vor fi sacrificați nu este suficientă și foarte mulți iezi nu o să ajungă la o greutate optimă pentru a putea să fie sacrificați. Astfel, anul acesta, carnea de ied va fi ceva mai scumpă, chiar dacă iezii vor fi… mai mici!

Crescătorii: „Carnea de ied va fi ceva mai scumpă decât cea de miel”

● Avem iezi mulți, dar, din păcate, anul acesta nu o să aibă suficient timp să crească. Paștele este ceva mai devreme decât anul trecut și iezii nu au suficient timp să se dezvolte. ● Noi ne ocupăm de ei. Pe lângă laptele pe care îl mănâncă de la mame, încercăm să le asigurăm și unele suplimente de fân și tărâțe de grâu pentru a se putea dezvolta cât mai bine. ● Iezii sunt mult mai mici față de anii trecuți. Acest lucru o să ducă și la creșterea prețului. Nu foarte mult, dar anul acesta carnea de ied o să fie ceva mai scumpă decât cea de miel. În ultima perioadă, foarte mulți dâmbovițeni preferă să cumpere carne de ied, cunoscut fiind faptul că aceasta este mai bună decât cea de miel. Cu toate acestea, pentru a fi siguri că o să aibă pe masa de Paște delicioasele preparate din carne de ied, tot mai mulți cumpărători s-au înscris deja pe listele fermierilor.