17.04.2015 00:13

Hotărâri ale Consiliului Local Pietrari, la un pas de instanță

❚ Liberalii dâmbovițeni au pus deja în practică amenințările din ultimele luni împotriva foștilor colegi care au renunțat la partid în baza Ordonanței 55 ❚ Astfel, la Pietrari, doi consilieri PSD, foști PNL, au rămas fără funcție, după ce în ședința Consiliului Local s-a aprobat, la solicitarea liberalilor, încetarea mandatelor acestora ❚ Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, anunță că a sesizat Instituția Prefectului pe acest caz și îi informează pe liberali că aceste acțiuni sunt nelegale, întrucât deciziile Curții Constituționale nu produc efecte retroactiv

A.M. POPESCU


Au apărut primele „victime” ale acțiunilor liberale de „pedepsire” a aleșilor locali care au uzat de Ordonanța 55, ce le-a permis trecerea de la o formațiune politică la alta, fără ca mandatul lor să aibă de suferit în vreun fel. Liberalii dâmbovițeni, și nu numai, au tot amenințat în ultimele luni că nu-i vor lăsa nepedepsiți pe cei care au renunțat la partid și au ales altă formațiune și, implicit altă doctrină politică.

„Amenințarea” a prins contur la Pietrari, unde doi consilieri PSD, foști PNL, au rămas fără funcție, după ce în ședința Consiliului Local s-a aprobat, la solicitarea Partidului Național Liberal, încetarea mandatelor acestora.

 

„Încetarea mandatelor este nelegală”

Acțiunea liberală de la Pietrari l-a nemulțumit pe președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care le cere liberalilor să înceteze aceste „jocuri”, pentru că ele nu sunt legale, întrucât deciziile Curții Constituționale invocate de PNL ar produce efecte doar pentru viitor, în niciun caz nu se aplică retroactiv.

Președintele PSD Dâmbovița a sesizat deja Instituția Prefectului cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Pietrari și se pare că hotărârile adoptate în Consiliul Local vor fi atacate în instanță de reprezentantul guvernului în teritoriu. Liderul PSD Dâmbovița face un apel la „omologii” din opoziție să pună punct acțiunilor de genul celei de la Pietrari, pentru că prin acestea împiedică buna desfășurare a administrațiilor locale.

„La Pietrari, ca urmare a inițiativei primarului PNL al localității, Consiliul Local a decis încetarea mandatelor a doi consilieri, Neacșu Gheorghe și Eftimie Ion. Încetarea mandatelor este nelegală. Am sesizat Prefectura Dâmbovița și am înțeles că va ataca în instanță pentru nelegalitatea hotărârilor adoptate de Consiliul Local Pietrari. Fac un apel la Partidul Național Liberal să înceteze cu asemenea proiecte de hotărâri, pentru că știm cu toții că deciziile Curții Constituționale produc efecte pentru viitor, ele nu au efect retroactiv. Acțiuni de tipul acesta nu fac decât să genereze stări de tensiune în Consiliile locale și să împiedice buna și normala desfășurare a administrației publice”, a precizat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.