27.01.2015 00:21

Guvernul trebuie să-și întoarcă fața către mașina morenară AM-7

Guvernul trebuie să-și întoarcă fața către mașina morenară AM-7
Galerie foto

❚ Produs în colaborare de colectivele de cercetare de la Automecanica Moreni și Jandarmerie, mașina de transport AM-7 și-a dovedit eficiența în Kosovo și a fost creată pentru misiuni de menținerea ordinii și liniștii publice în Irak și Afganistan ❚ „Spun cu tărie: guvernul trebuie să-și aplece urechea la cererea Jandarmeriei și la cererea salariaților de la Moreni ca în fiecare județ să existe o asemenea mașină”, a declarat Constantin Bucuroiu, liderul sindical de la Automecanica Moreni

VIRGIL VOINESCU

 


 

Din Dâmbovița, liderul Sindicatului „Dreptatea” din SC Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, totodată secretar pe probleme de apărare în cadrul Federației „Solidaritatea Metal” (CNS Cartel Alfa), solicită guvernului implicare în susținerea produselor fabricate în România. În contextul atacurilor teroriste fără precedent de la Paris și nu numai, Constantin Bucuroiu aduce în atenție situația mașinii de transport producție dâmbovițeană AM-7 necesară Jandarmeriei.

„Automecanica Moreni împreună cu Jandarmeria, colectivele de cercetare-proiectare, au dezvoltat autoturismul motorizat AM 7. Spun cu tărie: guvernul trebuie să-și aplece urechea la cererea Jandarmeriei și la cererea salariaților de la Moreni ca în fiecare județ să existe o asemenea mașină”, a declarat Constantin Bucuroiu.

„Evenimentele recente din Franța au demonstrat că sunt situații critice, pe care noi nu le dorim, dar se pot întâmpla, unde nu poți să intervii oricum, pentru că ar însemna pierderi de vieți omenești. Accentuez: mașina aceasta de intervenție și-a dovedit eficacitatea și spun fără să greșesc că este extraordinar de bună, rezistă și la un atac cu armament de infanterie, și la un atac cu grenade sau mine. Este o mașină care răspunde oricăror misiuni de menținerea ordinii publice și de intervenții în situații critice cum au fost atacurile teroriste din Franța”, a arătat liderul sindical. Constantin Bucuroiu a mai precizat că mașina AM7 a fost în Kosovo și a avut aprecieri din partea tuturor partenerilor atât din punct de vedere al protecției, cât și al nivelului tehnico- tactic. Mașina a fost creată pentru misiuni de menținerea ordinii și liniștii publice în Irak și Afganistan.