27.04.2020 11:40

"Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării COVID-19 pe primarii dâmbovițeni"


Galerie foto

Guvernul PNL al României consideră că 39 de județe din țară, printre care și județul Dâmbovița, nu trebuie să primească bani pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Iresponsabilitatea Guvernului Orban riscă să blocheze lupta primăriilor dâmbovițene și a Consiliului Județean Dâmbovița împotriva răspândirii COVID-19. Dând dovadă de nepăsare în ceea ce privește sănătatea dâmbovițenilor, Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, taie din banii primăriilor care trebuie să asigure resursele necesare pentru a stopa noul coronavirus. Deși cheltuielile sunt imense pentru autoritățile dâmbovițene, Orban a înțeles că, pentru a ajuta primăriile să evite îmbolnăvirea oamenilor, trebuie să le taie din bani. Astfel, la ultima rectificare bugetară, Judetul Dâmbovița a primit suma de 2.646.000 lei. Acești bani, împărțiți la 89 de primării câte sunt în județul Dâmbovița, înseamnă aproape 30.000 de lei de primărie. Spre exemplu, doar Municipiul Târgoviște are cheltuieli de aproape 80 ori mai mari doar cu ingienizarea străzilor și a scărilor de bloc decât suma care i se alocă.

Ce vor mai putea face primarii dâmbovițeni în perioada următoare, având în vedere că nu s-a atins vârful infectărilor cu COVID-19?

Guvernul Orban aruncă toată responsabilitatea stopării acestei boli pe primarii dâmbovițeni, dar în același timp nu le dă bani ca să poată face acest lucru. 

Cel mai afectat este însă Consiliul Județean Dâmbovița. Deși insituția are cele mai mari cheltuieli, bugetul alocat de Orban este 0 LEI (ZERO). Guvernul Orban nu mai poate fi acuzat doar de incompetență! Acum se poate spune că folosește banii țării ca armă politică, încercând să arate că problemele cauzate de COVID-19 în localități sunt vina primarilor și nu a miniștrilor liberali care nu alocă banii necesari.

Încă o dată, liberalii arată că mai importante sunt interesele lor politice și că vor face tot ceea ce este necesar să găsească un alt vinovat pentru criza socială prin care trecem.

Josnicia guvernului Orban îi afectează însă pe dâmbovițeni, pentru că ei sunt principalii beneficiari ai măsurilor împotriva răspândirii noului coronavirus.

 

PSD Dâmbovița