27.04.2020 20:40

"Guvernul joacă alba-neagra cu banii târgoviștenilor"


Galerie foto

În loc să ajute orașul în plină pandemie de Covid 19, Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, îi lasă pe târgovișteni fără bani! În cadrul unei conferințe de presă convocate luni, 27 aprilie a.c., în regim de urgență, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a acuzat Guvernul României că se joacă de-a alba - neagra cu banii târgoviștenilor!

 

După ce inițial li s-a promis că primesc un milion de lei, la rectificarea bugetară, după numai câteva zile guvernanții s-au răzgândit și nu numai că nu dau nimic municipiului Târgoviște, dar vor lua 227.000 de lei din banii orașului...

 „Avem o situație pe care nu credeam să o întâlnesc, o situație unică de când exercit eu atribuțiile de primar. În plină pandemie, Guvernul joacă alba-neagra cu banii târgoviștenilor. În data de 23 aprilie primim o adresă din partea Ministerului Finanțelor Publice, potrivit căreia municipiul Târgoviște primește peste 1 milion de lei, rectificare bugetară. Astăzi (n.n. luni, 27 aprilie 2020), primim o altă adresă din partea aceluiași Minister al Finanțelor, prin care, în plină pandemie, din banii târgoviștenilor, se iau 227.000 lei. Deci, nu numai că nu se rectifică pozitiv bugetul, dar se iau și 227.000 din banii orașului.

Nu știu dacă suntem sancționați politic. Eu sper ca cinismul să nu fie adus chiar la aceste cote, dar voi avea grijă să spun de fiecare dată despre ce e vorba. Nu-i interesează de unde dăm banii, noi trebuie să spunem ce nu mai finanțăm. Târgoviștenii sponsorizează Guvernul în acest moment.

Aceasta nu este o discuție politică, este o discuție obiectivă bazată pe cifre, pe documente emise de către Guvernul României. Nu numai că nu se rectifică pozitiv bugetul, dar se și iau 227.000 lei din banii acestui oraș, în contextul în care administrația locală a igienizat străzi, a igienizat scări de bloc, a pus recipiente cu dezinfectant, le-a umplut, le-a reumplut cu dezinfectant pentru mâini, a împărțit măști și mănuși, a făcut tot ce putea pentru a face față acestei pandemii. Guvernul ce face?! În loc să fie alături de noi, ne ia din bani, ne ia 227.000 lei”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.