17.03.2021 00:21

"Guvernul a pus angajații din sistemul bugetar în boxa acuzaților"


Galerie foto

❚ „Principala direcție de atac a Guvernului vizează practic desființarea sindicatelor, în special a acelora din sistemul public. Asta e promisa reformă a sistemului bugetar?!”

 

VIOLETA STANCIU


 

Senatorul PSD Dâmbovița, Ioan Vulpescu a analizat, în cadrul conferinței de presă de la începutul acestei săptămâni, ,,haosul administrativ” din guvernarea liberală, care, spune acesta, va duce în final la colapsul administrației publice centrale! Parlamentarul social democrat se întreabă cât de coerente mai sunt administrația și instituțiile ei atâta timp cât miniștrii se răfuiesc cu colegii de Guvern, premierul se răfuiește cu miniștrii USR, iar scandalurile... se țin lanț. Concluzia tristă trasă de fostul ministru al Culturii, Ioan Vulpescu este că în momentul de față România are trei guverne, iar ,,premierul Cîțu are evidente dificultăți în a gestiona Guvernul PNL”.

 

„S-a împlinit un an de la debutul acestei pandemii… Un an de guvernare liberală, pandemică, prin care numărul problemelor generate de criza sanitară și economică s-au multiplicat. Nici acum Guvernul nu este format în întregimea sa. Posturi importante în Guvern și în agențiile statului nu sunt încă ocupate. Iar când sunt ocupate mai bine ar rămâne așa, neocupate. Criteriile de selecție sunt total aiuritoare. Rezultatele încep să se vadă. Haos administrativ, care va duce la colapsul administrației publice centrale. După ce Guvernul Orban a înlocuit tot ce se putea înlocui în administrație, acum o parte din cei numiți trebuie să cedeze locul celor din USR și UDMR. Cât de coerente mai sunt administrația și instituțiile ei? Miniștrii se răfuiesc cu colegii de Guvern, premierul se răfuiește cu miniștrii USR, apar scandaluri cu repetiție, unele dintre ele cum ar fi accesul fără drept la date confidențiale, constituind cu adevărat o amenințare la adresa siguranței naționale. De fapt avem trei guverne, iar premierul Cîțu are evidente dificultăți în a gestiona Guvernul PNL. Să mai vorbim despre autoritatea pe care o are asupra miniștrilor din celelalte partide?! Guvernul, repet, este al României. Așa scrie în Constituție. Consecința… Guvernul trebuie să discute atât cu opoziția, cât și cu partenerii sociali, când ia decizii care privesc societatea în general. Dar cum s-o facă atâta vreme cât membrii coaliției nu discută între ei… Iar acum, principala direcție de atac a Guvernului vizează practic desființarea sindicatelor, în special a acelora din sistemul public. Asta e promisa reformă a sistemului bugetar?! La atât se rezumă? Guvernul a pus angajații din sistemul bugetar în boxa acuzaților, iar acum îi lasă și fără avocat...”, a declarat senatorul PSD Dâmbovița, Ioan Vulpescu.