11.01.2023 00:14

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița

Gripa sezonieră nu își face încă simțită prezența în Dâmbovița
Galerie foto

Pe 9 ianuarie 2023, clopoțelul a sunat din nou în unitățile de învățământ pentru începerea celui de-al treilea modul din structura anului școlar! Numărul cazurilor de gripă a stricat planurile multor unități de învățământ din țară, în care elevii își vor desfășura activitatea la clasă în sistem hibrid. Acest lucru nu se întâmplă și la nivelul județului Dâmbovița, spune inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, care a precizat că nicio unitate de învățământ din județul Dâmbovița nu a semnalat faptul că se confruntă cu îmbolnăvirile de gripă, toate funcționând în acest moment în sistem normal.

Totuși, Ministerul Educației a trimis o serie de măsuri pe care le recomandă unităților de învățământ. Printre acestea se numără purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, eventual și de către elevi, folosirea dezinfectantului și aerisirea claselor în timpul pauzelor. 

„Pot să vă anunț public că în județul Dâmbovița nu s-au semnalat niciun fel de probleme în ceea ce privește reînceperea cursurilor pentru cel de-al treilea modul din structura anului școlar. Este normal să apară virozele, vedem schimbări bruște de temperatură, așa că ne așteptăm și asemenea scenarii. Pot să spun că până acum nu au fost semnalate multe absențe la vreo unitate de învățământ, ceea ce înseamnă că situația este sub control. A fost transmisă o adresă a Ministerului în care sunt stipulate obligațiile conducerii unităților de învățământ. Vorbim despre măsuri firești, se recomandă purtarea măștii de protecție de către personalul didactic, utilizarea dezinfectanților, dacă este cazul sau măsurile de igienă personală, aerisirea spațiilor școlare în perioada pauzelor și între schimburile de elevi, în cazul în care unitatea de învățământ funcționează în două schimburi”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că este posibil ca, în acest sezon, vârful infecțiilor respiratorii să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023.

 

 

Ștefan Khalil